Polaganje vožnje u auto školi "Driver nova" Beograd

Svi imamo želju da uspešno završimo obuku za vozača “B” kategorije i polaganje vožnje. Da stavimo vozačku dozvolu u džep i upustimo se u neverovatnu avanturu koju nam pruža vožnja automobila. Da budemo samostalni i da sami odlučujemo kada i gde hoćemo da idemo, da ne moramo nikoga da pitamo da li bi nas povezao ili odvezao na željeno mesto.

Upravo te želje i mnoge druge možete ostvariti zajedno sa nama u auto školi “Driver nova” Beograd, koja se nalazi u ulici Bulevar Kralja Aleksandra 314 na Zvezdari. Sve informacije možete dobiti na telefon 069/533-1930.

Polaganje vožnje

Polaganje vožnje se sastoji iz tri celine koje moramo proći kako bi smo došli do zacrtanog cilja – dobijanja vozačke dozvole:

  • Prvi deo je praktična obuka ili časovi vožnje
  • Drugi deo je završavanje kursa prve pomoći
  • Treći deo je najvažnija celina POLAGANJE VOŽNJE – polaganje praktičnog ispita

Časovi vožnje

Časovi vožnje (praktična obuka) traju 40 časova, a u toku jednog dana kandidat može voziti najviše dva časa. Jedan čas vožnje traje 45 minuta.

Časove vožnje dogovarate sa svojim instruktorom da to bude u vreme koje Vama najviše odgovara. 

Na svkom praktičnom času morate sa sobom imati ličnu kartu.

Praktična obuka traje otprilike između 30 i 40 dana.

časovi vožnje u auto školi Driver nova Beograd

Plan praktične obuke - časova vožnje

Časovi vožnje
  • POČETNA OBUKA VOZAČA NA POLIGONU
  • OBUKA NA ULICAMA SA SLABIM INTENZITETOM SAOBRAĆAJA
  • OBUKA NA ULICAMA SA SREDNJIM INTENZITETOM SAOBRAĆAJA
  • OBUKA NA ULICAMA SA JAKIM INTENZITETOM SAOBRAĆAJA
  • NOĆNA VOŽNJA KAO DEO OBUKE VOZAČA
  • UVEŽBAVANJE RADNJI U SAOBRAĆAJU (STICANJE RUTINE)
  • UVEŽBAVANJE ISPITNIH TRASA

Za četrdeset časova koliko traju časovi vožnje za obuku vozača “B” kategorije sa instruktorom ćete proći sve što je potrebno da naučite da vozite, da dobijete samopuzdanje, da naučite da se snađete u različitim situacijama koje vas očekuju u vožnji automobila kroz saobraćaj, da budete dobar i odgovoran vozač, da uživate u vožnji.

Početak časova vožnje se sastoji od upoznavanja sa vozilom i koje komande zašta služe, prvih nekoliko časova provešćete na poligonu izvodeći poligonske vežbe vožnje napred i unazad, parkiranje vozila u garažu i zaustavljanje vozila ispred linije označene za to.

Instruktor će vas postepeno uvoditi u vožnju automobila kroz saobraćaj, u početku ćete voziti ulicama sa slabim intezitetom saobraćaja i kako vreme bude odmicalo a vaše samopouzdanje raslo tako će vas instruktor uvoditi  da vozite ulicama sa sve većim intezitetom saobraćaja.

Obavezan deo obuke je i da naučite da vozite i noću, tako da ćete imati i časove noćne vožnje, gde će vam instruktor pokazati kako treba da se ponašate kada vam u susret naiđe auto iz suprotnog pravca čiji farovi mogu da vam zasmetaju, kako da držite odstojanje u toku vožnje sa smanjenom vidljivošću isve ostale radnje koje su neophodne da biste bezbedno vozili.

Dosta ćete voziti uvežbavajući radnje u saobraćaju kako bi ste stekli potrebnu rutinu, a nekoliko poslednjih časova instruktor će sa vama uvežbavati moguće ispitne trase za polaganje vožnje.

Polaganje prve pomoći

Kada kandidat završi praktičnu obuku – časove vožnje, da bi stekao uslov za polaganje praktičnog ispita (vožnje), mora prvo da  završi teorisku i praktičnu obuku iz prve pomoći i da položi ispit iz prve pomoći.

polaganje prve pomoći u auto školi driver nova Beograd

Kurs prve pomoći podrazumeva teorijsku i praktičnu obuku u trajanju od 8 časova, kao i završni ispit. Može se obaviti u svim zdravstvenim institucijama koje poseduju dozvolu za održavanje pomenutog kursa i polaganje ispita.

Polaganje prve pomoći pored toga što je bitno da bi ste stekli uslov za polaganje vožnje, još je bitnije da prvu pomoć što bolje naučite jer nikada ne znate kada vam to znanje može zatrebati.

Morate biti spremni da baš vi možete biti osoba koja će nekome, ako ztreba prva pomoć, možda život spasiti. Zapamtite polaganje prve pomoći nije puka formalnost kako to mnogi misle.

Polaganje praktičnog ispita

Pošto ste uspešno sa instruktorom naučili da vozite i odradili svih četrdeset časova vožnje, uvežbali sve moguće trase koje mogu da vam zapadnu na polaganju, završili ste i položili kurs prve pomoći, stekli ste pravo na polaganje vožnje.

Polaganje se vrši iz dva dela i traje oko 45 minuta ako sve bude kako treba. Prvi deo polaganja se izvodi na poligonu gde ćete izvoditi radnje koje ste dobro uvežbali, parkiranje vozila u garažu unapred i u rikverc, zaustavljanje auta na liniju koja je označena za tu radnju i još neke radnje po izboru komisije za polaganje.

Komisija za polaganje je sastavljena od dva licencirana člana, jednog predstavnika policije i jednog predstavnika auto škole.

Drugi deo polaganja vožnje se vrši na ulicama sa ostalim učesnicima u saobraćaju gde treba da primenite sve ono što ste naučili na kompletnoj obuce za vozača “B” kategorije od poznavanja saobraćaja, poznavanja saobraćajnih znakova do svega onog što ste uvežbali sa instruktorom vožnje.

Po završetku polaganja i vraćanja auta na početnu poziciju na poligonu, odmah će te saznati da li ste dobili vozačku dozvolu ili ne.

Ako želite da se još malo edukujete oko polaganja vožnje obavezno pročitajte i tekst, polaganje vožnje – sve što treba da znate o polaganju vozačkog  ispita, kako bi ste izbegli greške koje kandidati najčešće prave na polaganju vožnje.