Teorijska obuka vozača za "B" kategoriju i polaganje teorijskog ispita

Obuka vozača za "B" kategoriju

B – Kategorija je dozvola za upravljanje putničkim vozilom, tj vozilima čija masa nije veća od 3.5 t i nemaju više od 8 mesta za sedenje ne računajući sedište za vozača.

Kandidat može da se upiše u Auto školu DRIVER NOVA sa navršenih 16 godina života, dok je za polaganje praktičnog dela ispita neophodno da kandidat ima 17 godina.

Ukoliko je lice maloletano, potrebno je da dodje jedan od roditelja/staratelja radi potpisivanja zakonskog ugovora.

Auto škola "Driver nova" - Zvezdara, Beograd

Auto škola „Driver nova“ nalazi se u ulici Bulevar Kralja Aleksandra 314 na opštini  Zvezdara. Do auto škole možete doći gradskim prevozom koristeći autobus broj 79 i tramvajske linije 5, 6, 7 i 14.

U blizini naše škole kod Cvetkove pijace staju i autobusi 46 i 309, ako imate bilo kakav problem da nas pronađete u svakom trenutku nas možete kontaktirati na broj telefona 069/ 533-1930, a možete nas pronaći i na google mapi.

Teorijska obuka za "B" kategoriju

Vožnja automobila danas je postala jedna od osnovnih potreba čoveka u savremenom društvu, a kako svakodnevno na vestima slušamo o negativnim posledicama saobraćaja (saobraćajnim nezgodama), nameće se potreba za poboljšanjem ukupne situacije u saobraćaju.

Jedan od načina da se poboljša stanje  je povećanje svesti i znanja o saobraćaju pohađanjem  teorijske nastave u auto školama. 

Teorijska obuka

Teorijska nastava sadrži 40 časova, 30 časova teorijske nastave i 10 časova vežbi.

Kandidati mogu da imaju najviše tri časa u toku jednog dana sa pauzama od 10 minuta između časova.

Časovi teorije se održavaju u učionici auto škole sa svim najsavremenijim nastavnim sredstvima. Prisustvo časovima je obavezno. Celokupna nastava traje otprilike od 15 – 20 dana.

Obavezno je da kandidat uvek sa sobom na nastavu nosi ličnu kartu.

teorijska nastava u auto školi Driver nova

Teme koje se obrađuju na teorijskoj obuci

  • Značaj bezbednosti saobraćaja
  • Posledice nebezbednog ponašanja u saobraćaju
  • Uticaj saobraćajnih nezgoda u najbližoj okolini i društvu
  • Uticaj vozača (postupanja, psihofizičko stanje, alkohol)
  • Uticaj puta (stanje puta i okolina)
  • Uticaj vozila (aktivna i pasivna bezbednost)
  • Teorijsko objašnjenje radnji sa vozilom u saobraćaju
  • TESTOVI vežbe rešavanje i ocenjivanje
polaganje testova u auto školi Driver nova

Polaganje teorijskog ispita

Nakon završene teorijske nastave, polaže se teorijski ispit. Teorijski ispit se nalazi na računarima na kojima se nakon završetka može odmah videti rezultat.

Kada se položi teorijski ispit, kandidat donosi lekarsko uverenje za B kategoriju da bi mogao da krene sa praktičnom obukom (časovima vožnje).

Kako savladati teorijsku obuku za "B" kategoriju i pripremiti se za polaganje teorijskog ispita

Teorijsku nastavu pratite pažljivo i budite skoncetrisani na podatke koje vam predavač iznosi. Nemojte čekati zadnjih nekoliko dana kako bi ste počeli da vežbate i da se spremate za polaganje teorijskog ispita, jer to gradivo ne možete savladati za nekoliko dana.

Savetujemo vam da paralelno dok pratite nastavu, kući vežbajte pređeno gradivo i vežbajte svakodnevno bar po sat vremena testove online kako bi ste se što bolje spremili za polaganje ispita. Teorijska nastava traje oko dvadesetak dana koliko imate vremena da naučite sve o sabraćaju i da se kvalitetno pripremite za ispit.

Ako želite da brzo dođete do vozačke dozvole morate uložiti i trud, pažljivo slušati na časovima predavača i biti staložen i skoncetntrisan na ispitu.

Nakon odslušanih 40 časova teorijske nastave prešli ste prvu deonicu vašeg  putovanja do vozačke dozvole. Druga deonica putovanja je polaganje teorijskog ispita (testova), zato se potrudite da dobro savladate nastavu jer će vam na polaganju biti mnogo lakše.